Auto sedišta za decu – AXKID

Axkid auto sedišta za decu imaju visoke ocene na crash testovima i odlikuju se visokom bezbednošću i udobnošžu. Ovaj švedski proizvođač zalaže se za vožnju u auto sedištu unazad što je duže moguće te je i konstruisao vrhunski model One koji može da se koristi od rođenja pa sve do 7. godine tako što se dete vozi okrenuto suprotno od smera vožnje. Naučno je dokazano da je ovakvavožnja 5 puta bezbednija od one kada je dete okrenuto u smeru vožnje, te se Axkid trudi da sve svoje modele prilagodi ovim saznanjima.

Jedan od najtraženijih modela je Minikid, koji se koristi od rođenja do 25kg i može da se montira u gotovo svaki automobil.

Axkid je konstruisao i modularni sistem Modukid koji se sastoji od isofix baze, Infant nosiljke za bebe i auto sedišta Modukid, pa se ovaj sistem može da kombinuje do deteteove 4.godine.

Axkid Rekid je sedište sa isofixom za decu od 9-25kg, a za veću decu tu je auto sedište BigKid koje se koristi od 15-36kg.

Svi Axkid modeli dečijih auto sedišta imaju odlične ocene ne samo na ADAC testu, već i na mnogo strožijem Plus testu. Ovaj švedski brend garantuje visok kvalitet, brigu o bezbednosti najmlađih i udobno putovanje za svaki uzrast.