Čokoladne kašičice

 

Čokoladne kašičice je jednostavno napraviti, mogu da budu simpatičan znak pažnje dragoj osobi, a pri tom deca mogu dobro da se zabave dok vam pomažu u ovom slatkom poduhvatu.

Za spremanje čokoladnih kašičica su vam potrebne metalne ili plastične kašičice,  čokolada i sitni jestivi detalji kojima ćete ih ukrasiti. To mogu biti čokoladne ili šarene mrvice, sitni cvetići ili biseri za ukrašavanje torti, bela čokolada, šarene bombonice, seckano suvo voće, žele bombone, orašasti plodovi, komadići keksa…

Količina čokolade koja vam je potrebna zavisi od toga koliko kašičica želite da napravite, ali je 100gr čokolade neki optimum za 15-ak čokoladnih kašičica.

Najpre sve kašičice poređajte na radnu površinu. Ispod drški podmetnite knjigu, dasku za sečenje ili neki drugi ravni predmet kako se čokolada ne bi razlila. Takođe, kašičice možete poređati na pleh tako da drške oslonite na njegovu ivicu. Kada to uradite, rastopite čokoladu na pari uz konstantno mešanje, ili ako vam je tako lakše, u mikrotalasnoj.

Kada se čokolada rastopi, vreme je da njome napunite kašičice. Koristeći posebnu kašičicu, sipajte lagano i sačekajte par trenutaka da se čokolada lepo razlije i slegne.

Ono o čemu morate voditi računa jeste da ukrašavanje ne započinjete odmah po sipanju čokolade u kašičice. Budući da je topla, ako bi je odmah posuli, recimo, čokoladnim mrvicama, one bi se otopile. Zbog toga sačekajte par minuta da se čokolada malo ohladi pa onda počnite sa procesom oživljavanja bojama. Možete u međuvremenu istopiti i malo bele čokolade pa je sipati u kulinarski špric i njime šarati i pisati po tamnoj čokoladi. Kada ih ukrasite, stavite ih u frižider da se stegnu.

Ako ovu poslasticu spremate sa decom, ona će biti presrećna, jer će moći da dizajniraju svakakve šare i oblike. Ponudite im različite opcije ukrašavanja – što više sastojaka, to će biti šarenije i zabavnije. Ovde je glavni sastojak, zapravo – mašta! Čokoladne kašičice mogu biti posluženje koje će obradovati vaše najmlađe goste.

Ne morate se ovde zaustaviti u svojoj kreativnosti. Ako želite da još neko uživa u veselom izgledu i dobrom ukusu čokoladnih kašičica, upakujte ih i poklonite sa povodom ili bez njega. Svaku kašičicu pojedinačno umotajte u celofan i zavežite trakicu odgovarajuće boje.

Na kraju, skuvajte sebi kafu i promešajte…

Slike: www.oneperfectdayblog.netpicasaweb.google.comsphotos-b.xx.fbcdn.netwww.pinterest.com, theviewfromgreatisland.com