Vaš trud na poklon

Svi mi volimo da dobijemo poklon, ali divno je davati i deliti sa dragim osobama. Nije uvek lako naći adekvatan poklon za priliku i osobu, a bitno je da se i strana koja prima i ona koja daje osećaju zadovoljno zbog te materijalne stvari koja puno govori i nosi svojevrsnu poruku. Ono što ce ispuniti vaše srce i srce onoga kome je dar namenjen, jeste ono u šta ste uložili sebe.

Ako ste pravili nešto od zimnice, uvek ćete imati zgodan poklon za neobaveznu posetu ili slavu, ili makar dodatak uz neki veći poklon. Već imate kvalitetan proizvod,treba mu samo dodati malo šmeka. To ćete lako uraditi uz neku mašnicu, krpicu ili porukicu. Obavezno teglu s džemom ili slatkom označite od kog je voća, a na teglu s ajvarom da li je ljut ili ne. Nemojte se tu zaustaviti, već dopišite ličnu poruku, internu šalu ili svoj recept. Možete osmisliti i odštampati ili ići na potpunu handmade varijantu i rukom ispisati objašnjenje.

Možda u svom špajzu imate i domaću rakiju ili vino, sok od paradajza, zanimljivu zimsku salatu, čvarke? Napravite slani ili slatki gurmanski paket – iskoristite neku svoju korpu ili kutiju, obložite kariranom tkaninom i ubacite svoje đakonije. Možete dodati ono što je kompatibilno – uz džem poklonite i sveže kroasane, uz rakiju čašice, a uz paradajz sok dodajte špagete. Pustite mašti na volju i uživajte. Zasigurno, vaš znak pažnje neće proći nezapaženo.

Svaki ručni rad ima posebu vrednost u odnosu na industrijski proizvod. Ima dušu i toplinu, i zato s ponosom poklonite svoj trud, nekog ćete iskreno obradovati.

Foto: how.com, blogs.thepoconos.commarthastewart.com, blog.amyatlas.com, etsy.com, fun.kyti.me