Čokolada. Topla čokolada.

Nekako smo se provukli do novembra, ali sada nas čekaju hladni, vetroviti, kišni dani. Posle škole ili parkića, posle posla ili gradskog prevoza, i deci i vama treba okrepljenje. Pravo je uživanje kada crvenih obraza i promrzlih prstiju dođete u toplu kuću i za par minuta osetite magično dejstvo tople čokolade.

Osnovni recept

Za dve šolje tople čokolade pomešajte 200ml mleka sa 200ml slatke pavlake i zagrevajte na umerenoj vatri. Dodajte 100gr čokolade, po mogućstvu sa većim procentom kakaa, i mešajte do ključanja. Ako je previše jako za vas, možete dodati mleka, a ako ste pravi sladokusac, dodajte malo šećera i vanile.

Tajni sastojci

Bela kapa – deca će obožavati šlag na vrhu tople šolje.

Jaffa – dok grejete smesu, ubacite malo narandžine kore kako bi pustila svoj osvežavajući ukus, a onda je pre služenja izvadite.

Švarcvald – ako u svom špajzu imate domaći sirup od višanja, u svaku šolju sipajte po jednu kašičicu. Višnje i čokolada uvek su dobar spoj.

Ferrero – za ovu varijantu koristite čokoladu sa lešnikom i dodajte 2 kašike Nutelle.

Meksička – dodati cimet po ukusu, a ako ste smeliji, ubacite i malo čilija.

Za mame i tate – kada smestite decu u krevet, u svoje šolje slatkog napitka kanite malo ruma i opustite se u toplom zagrljaju svog partnera.

Slike: Louish Pixel i edwardkimuk on Flickr.com.