U čast prvog snega

Ukoliko prvi sneg za vas ne znači bljuzgavicu i hladnoću, već budi mir i dete u vama, trebalo bi da malo  njegove čarolije unesete u svoj dom. Dok se napolju još ne zabeli, ubacite pokoju pahulju u dečiju sobu, s tim što se ove pahulje neće otopiti.

Mali slikari
Za one koji vole da crtaju, biće zabavno crtanje posebnom četkicom – borovom grančicom! Ona je takva da kada je umočite u belu temperu, daje veran izgled pahulja. Da bi pahulje bile istaknute, najbolje je ‘pečatirati’ papir u boji.

Isecite dno plastične flaše i imate osnov za originalne pahulje koje malo treba doraditi šarama bele tempere. Eto zanimljivih zimskih ukrasa za dečiju sobu, na koje će mališani biti ponosni.

 

 
Snežni niz
Ako želite da snega bude stalno u dečijoj sobi, nanižite kuglice vate na strunu ili konac. Izgledaće divno kada puno takvih nizova okačite iza zavese. Možda imate one slatke mini šustikle koje po svom obliku podsećaju na pahulje. Povezane kanapom ili strunom i okačene da vise obogatiće vaš prostor na potpuno nov način.

 

Fina motorika
Klinci sa veštim prstićima uživaće da prave pahuljice od testenine, štapića ili dugmića.

Najzgodnija testenina za ovu aktivnost su okrugle makarone ili točkići, ali mogu da posluže i drugi oblici. Bitno je da se lepe jedna za drugu, tako budu oblika pahulje.

Kada tri higijenska štapića zalepite jedan preko drugog i dodate još malo vate po sredini, imaćete još jednu nežnu pahuljicu.

Isecite tanji karton u obliku pahulje, pa dajte svom mališanu da bele dugmiće zalepi po njemu.


Sve ono što sa decom napravite ima posebnu vrednost i za njih i za vas. Šta god da pravite i kako god da ispadne, biće to najlepši ukrasi ove zime. Uživajte u igri sa decom i snegom, napolju i unutra.

Fotografije: greenwaylifeandhome.blogspot.com, brassyapple.com, galbraith on www.flickr.com, pinterest.com, crafts-for-all-seasons.com