3 karte za idealan odmor s decom

BeeCool i Geravodeli su od 2. do 12 juna organizovali nagradnu igru. Ideja je bila da se pokloni jedna BeeCool hranilica u sezoni odmora i putovanja, kada su i porodice s bebama van kuće i svoje ustaljene rutine. Na putu i bez visoke stolice za hranjenje, ova praktična navlaka za stolicu može da bude od velike pomoći roditeljima da lakše nahrane svoje dete.

Geravodeli je blog koji piše svestrana Tamara Zidar, majka trojice dečaka, programer, fotograf, dula, osnivač Putospektive… Tekstovi i fotografije na blogu i društvenim mrežama su više nego inspirativni. Bljesak njenog života u vašem newsfeedu može da vam obeleži dan 🙂

Baš zato, želeli smo da nagradnu igru organizujemo zajedno, smatrajući da delimo neke slične vrednosti. Uz BeeCool hranilicu novi roditelji mogu da nastave da budu svoji i bave se aktivnostima koje vole, da budu stalno u pokretu i to zajedno sa svojom bebom. Jer, kao što Tamara kaže, deca su dobro društvo, a ne teret.

Osmislili smo konkurs sa temom „Kako zamišljam idealno putovanje s decom“ gde su bili dobrodošli radovi u bilo kojoj tehnici – crtež, fotografija, tekst… Bilo je bitno da bude kreativno, da se učesnici igraju i maštaju. Po pisanjima učesnica tako su poziv na konkurs i shvatile – prijalo im je da razmišljaju o lenjim trenucima u nekom prijatnom ambijentu gde sve ide po planu… Bila je i prijava koja se nije takmičila za nagradu, već je učesnica samo želela da da svoj doprinos.

Kako su pristizali radovi, bilo je jasno da će biti teško izabrati dobitnika, pa smo odlučili da sebi olakšamo, a druge obradujemo. Neplanirano smo dodelili tri BeeCool hranilice.

Jedna BeeCool hranilica je otišla Sandri Simonović koja živi i radi u Sloveniji. Možda je i znate – ona je glavni i odgovorni urednik marketingitd.com. Na naš konkurs javila se prva i tako postavila visoke kriterijume za ostale mame. Evo njenog duhovitog viđenja idealnog odmora s decom.

Mnoge je oduševila fotografija Marije Trajković koja prikazuje kako izgleda savršeno letovanje s detetom. Zaljubljenik u kampovanja, napravila je maketu tog odmora iz mašte i to od Playmobil igračaka smeštenih ispred fotografije plaže. Ovaj kreativan poduhvat je samo jedan u nizu, jer Marija svoje ideje postuje na svom blogu Mama, hoćemo nešto da pravimo. Verujemo da će St.Tropez hranilica biti od koristi na budućim porodičnim avanturama.

Još jedna dobitnica je Jasmina Gavrilov Dražić, koja je kao i Sandra, odabrala hranilicu Mikkeli. Jasmina je napisala pesmicu, kako kaže, posle 15 godina pauze. Pesmica je vesela i ima rimu, a pri tom je puna duha i ironije. 

Želimo da se zahvalimo svim mamama koje su učestvovale. Neke od njih su vrlo aktivne on line i imaju svoja mala virtuelna mesta gde pišu o onome što rade ili misle: Čarapice, Iva did it, Kasijobeba, Šizika.

Drago nam je što smo pokrenuli konkurs, motivisali mame da maštaju, dobili tako divne radove i napravili jednu virtuelnu pozitivnu atmosferu. I konačno, drago nam je da smo obradovali 3 porodice.