Prvi utisci – najslađa tema

 

Dani do polaska u školu se odbrojavaju. Uzbuđeni su i roditelji i deca. Kakva će biti učiteljica? Kakva su deca u odeljenju? Ko je šta rekao, u koju klupu seo, kakav ranac imao, gde je učionica, da li treba nabaviti dodatni školski pribor….?  Mnogo toga će se znati već prvog školskog dana, a deca će jedva čekati da u toploj porodičnoj atmosferi podele prve utiske sa ukućanima.

Nakon dana punog uzbuđenja, možete razgaliti svoje školarce zanimljivom poslasticom spremni da čujete sve detalje iz škole. Mi vam predlažemo jeftine i jednostavne poslastice koje mame spremaju i bez posebnog povoda, ovog puta na specijalan način.

Šarene palačinke

Deca obožavaju palačinke, ali zamislite tu radost kada su one u duginim bojama! Potrebno je samo da smesu koju inače pravite, podelite u nekoliko posuda i u svaku od njih stavite po par kapi prehrambene boje.

Fotografija: goodtokonow.co.uk

Kakao galete

U svoj uobičajeni recept za galete dodajte kakao. Ove galete braon boje odlično se kombinuju sa šlagom sa ukusom vanile.

Fotografija: cookingwithsugar.com

Čokoladni bazen

Na tihoj vatri zagrejte šolju ulupane slatke pavlake ili gustog šlaga pa dodajte 250gr čokolade u kockicama i 2 kašičice narandžinog soka. Postavite čokoladni bazen na sredinu stola, a pored njega tanjir sa naseckanim bananama, kivijem, jabukama, kruškama, kriskama narandže, suvim kajsijama, keksićima. Svakom po viljuščica i umakanje može da počne! Dodatni savet: napravite malo više šlaga, pa ga dodajte u bazenčić ako čokolada počne da se zgušnjava.

 

Fotografija: recipe.com

Kugla na štapiću

Kašikom za sladoled izvadite kugle i poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. U svaku kuglu zabodite improvizovan štapić – plastičnu kašičicu, kratku slamčicu, štapić od sladoleda ili lizalice.

Stavite u zamrzivač na jedan sat da se stvrdnu, a onda svaku kuglu uvaljajte u šarene ili čokoladne mrvice, kokos ili sitno seckani lešnik.

 

Ovako obeležen novi početak biće praznik za decu, a možda postane i simpatičan običaj za svaki polazak u naredni razred.