Dečije predstave u februaru

U Beogradu postoji ekipa okupljena oko pozorišta MaximusArt koje je otvoreno 2009. godine i koje pored predstava za odrasle ima i divne dečije predstave koje su prilagođene raznim uzrastima. Oni subotom od 17h igraju predstave za decu u Knjižari plato, u Knez Mihailovoj 48. U nastavku teksta ćemo vam ukratko prikazati o čemu se radi u  tri dečije predstave koje će se u ovom pozorištu održati ovog februara.

Spasa Dosada

U pitanju je veoma zabavna priča edukativnog karaktera koja će lako podstaći maštu vašeg deteta. Radi se o devojčici Milici kojoj je izuzetno dosadno kada je sama kod kuće. U tim trenucima na scenu stupa njen spas od dosade, Spasa Dosada. U ovoj predstavi su opisane razne situacije koje na šaljiv i interesantan način prikazuje kako Spasa spašava malu Milicu od dosade i kroz igru je uči kako da se ponaša u kojoj životnoj situaciji. Spasa je uči kako da jedno dobro dete treba da se ponaša kada je kod kuće samo, a kako ne. U pitanju je interaktivna predstava kroz koju se provlače razne poznate pesmice koje deca svih uzrasta vole. Predstava će se održati se 6. februara u 17 časova.

 

Kuc, kuc, ima li koga?

Ovo je predstava koja pomaže deci da prevaziđu razne strahove koje im razvoj stavlja na put. Akteri predstave su devojčica Ivana, dobro strašilo Apćiha i vrlo dobri duh – gospodin Vićentije. Uz pomoć ovih likova deca će kroz ovu edukativnu predstavu na zanimljiv način da saznaju kako da razumeju strah na bolji način i kako da se reše neopravdanih strahova. Scenografija je veoma zanimljivo koncipirana tako što likovi prolaze kroz razna vrata i prolaze kroz razne puteve mašte i igre. Mala Ivana nailazi na strašilo koje se sprema za maskembal, pa zatim zajedno nailaze na dobrog duha koji je najzad srećan jer je stekao drugare. Pouka ove predstave jeste da deca uvide da sve životne strahove i probleme mogu da prevaziđu uz pomoć prijatelja.  Predstava će se održati 13. februara u 17 časova.

 

Zaljubi se Cica u princa

U pitanju je jedna jako duhovita i zabavna predstava koja će se posebno dopasti deci koja su već u uzrastu da se zaljubljuju. Glavni akteri predstave su princ, njegova dvorska luda i čobanica Cica. Princ je zaljubljen u Cicu, ali je previše uobražen da bi joj izjavio ljubav. Cica zna da je on voli, ali ne može da podnese njegovu uobraženost. Medijator u celoj priči je dvorska luda koja stalno pravi neke smicalice kako bi spojila Cicu i princa. Kroz celu priču se provlači ljubav i prijateljstvo, kao i veoma duhovite scene koje će nasmejati decu, a verujemo da ni roditelji neće ostati imuni. Termin ove predstave je 20. februara u 17 časova.

Za tekst i ražiju, za sve tri predtsave, zaslužan je Željko Aleksić.

Ukoliko niste iz Beograda, a želite da posetite MaximusArt ili neko drugo pozorište, možete uvek iznajmiti Belano apartmane, što je odlično rešenje kada ste sa decom. U svakom slučaju, prilično je lako naći smeštaj u Beogradu, u zavisnosti od vaših potreba i želja.