BeeCool na snimanju emisije SAT

 

BeeCool nudi mnogobrojne kvalitetne i interesantne proizvode za bebe i decu. Ipak, uža specijalnost postala su dečija auto sedišta, što je dovelo do toga da formiramo i servis za kupce BeeCool savetnik za auto sedišta. Upravo zbog ovog korisnog servisa uspostavili smo saradnju sa SAT Media Group-om i gostovali u jednoj od emisija koje se tradicionalno gledaju nedeljom u 3h popodne na RTS1.

Ova popularna emisija godinama obrađuje teme vezane za automobilizam, a dečija auto sedišta su postala aktuelna tema ne samo zbog zakonske obaveze njihovog korišćenja, već zbog svoje uloge zaštitnika dece tokom vožnje automobilom.

Kao i mnogi naši kupci, i redakcija SAT-a se pitala kada je vreme za prebacivanje deteta u auto sedište sledeće kategorije. Takođe, u ime svojih gledalaca, interesovali su se da li je preporučljivo koristiti polovno auto sedište za decu. Ove odgovore možete pogledati na sledećem linku, i to na 30:53.

Da bi prilog bio snimljen, sa ilustracijama kako se sedišta koriste pravilno, ali i nepravilno, zamolili smo prijatelje BeeCool-a da učestvuju u snimanju. Andrea je sa svojih godinu dana koristila sedište iz kategorije 0+, tzv. jaje, dok je njena vršnjakinja Ema koristila kombinovano sedište iz grupe 0+/1, koje može da koristi sve dok ne dostigne težinu od 18kg.

Sofija je nešto starija, ima 1,5 godina i koristi kombinovano sedište grupe 1/2/3 sa sigurnosnim jastukom (impact shield). Nađa je sigurnosni jastuk koristila do svoje 3 godine, a onda je sedište nastavila da koristi bez njega i  ono će je štititi do 12. godine.


Rođena braća Vuk (7), Vid (4) i Igor (2) koriste po jedno sedište na zadnjoj klupi automobila, svako u zavisnosti od svog uzrasta.

Marta (12) i Relja (14) su bili najstariji na snimanju i ne koriste auto sedišta za decu. Međutim, i kod starije dece treba poštovati određena pravila. Pojas automobila treba da ide preko ramena (ne preko vrata), a u donjem delu preko karlice (ne preko stomaka). Oni su upravo to pokazali na snimanju, osim što su zabavljali „mlađe kolege“ tokom snimajućeg dana.

Da bi dan bio što prijatniji za decu, ali i sve mame i tate koji su želeli da doprinesu da se roditelji edukuju u vezi pravilnog korišćenja dečijih auto sedišta, imali smo igračke, bojanke i užinu u prostorijama NAVAK centra.


Takođe, efikasnom radu i prijatnoj atmosferi mnogo su doprineli profesionalci iz SAT Media Group koji su pokazali puno razumevanja i strpljenja u radu sa decom i svojim pristupom pomogli svima koji su imali tremu.

Veliko hvala svoj deci i roditeljima, kao i redakciji emisije SAT, koji su prepoznali značaj teme i uložili svoje vreme u snimanje priloga o upotrebi dečijih auto sedišta!