50 životnih saveta koje su nam dali likovi iz crtaća

 

Život odraslih može biti težak. Treba plaćati račune, donositi odluke, raditi svoj posao. Iako je podizanje porodice pravi blagoslov, on može biti i izvor stresa! Zato nam je svima potreban trenutak da dišemo. Da se igramo. Da se divimo životu.  Koje god da su vaše godine i odgovornosti, možete ponovo da osetite kako je biti dete! Zato shvatite ove savete bukvalno – možda deluju previše jednostavno, ali se mudrost ponekad krije u hirovima i zabavi!

Ovo nam savetuje kompanija koja se bavi prodajom sprava za igrališta, AAA State of Play. Napravili su listu od 50 inspirativnih citata iz poznatih dečijih crtaća koji su istiniti i primenljivi u životu svih nas. Iako im je osnovna uloga da zabave svoju mladu publiku, kroz ove lepe reči, dečiji junaci su zapravo dobri uzori i predstavnici sistema vrednosti koji svi mi želimo da usadimo svojoj deci.

Saveti koje daje Pocahontas i Fa Zhou mogli bi da pomognu roditeljima koji ne veruju dovoljno u svoju decu:

„Koliko visoko javor raste? Ako ga posečeš, nikada nećeš saznati.“

„Oh kako divne pupoljke imamo ove godine. Ali pogledaj, ovaj jedan kasni. Kladim se da kada procveta, biće lepši od svih ostalih!“

Zlatokosa poručuje da treba izaći iz svoje zone komfora i da je nagrada vredna toga. Kvazimodo ima motivacionu poruku „Danas je dobar dan da pokušaš!“

Snežana poručuje: „Nikada nije kasno da budeš mlad!“, dok Pinokijeva dobra vila podseća da uvek treba da nas vodi sopstvena savest.

Pročitajte ove pozitivne poruke, daće vam podstrek i ohrabrenje!