Dubai za decu – šta obavezno posetiti sa mališanima

Koliko je dobro pozicioniran kao grad za solo putovanja i medeni mesec, toliko je Dubai i odlična porodična destinacija. Ako se pitate da li je Dubai za decu dovoljno zanimljiv i ima li sadržaja koji će im putovanje učiniti nezaboravnim, odgovor je „Da!“. Akvaparkovi, akvarijumi, zoo-vrt, tematski parkovi, plivanje sa delfinima samo su neke od mogućnosti koje će biti zanimljive vašim mališanima. Videće nešto što nikada do sada nisu i to iskustvo će dugo prepričavati. Čak ćete i vi poželeti da budete deo te zabave, jer je zaista nesvakidašnja. U nastavku teksta upoznaćemo se sa najvećim atrakcijama za decu prilikom posete Dubaiju.

 

Avantura u Atlantisu – akva park Aquaventure, Dolphin Bay i akvarijum „The Lost Chamber“
Kao deo rizorta Atlantis the Palm 5*, Aqueventure park je najveći vodeni park na svetu. Na ovom mestu možete ceo dan provesti zabavljajući se sa svojom porodicom uz impresivne vožnje pogodne za sve uzraste. Možete probati spust lijanama, vožnju kroz tunele za ajkule ili posmatrati svoju dečicu kako se igraju na ostrvu Splasher ili plaži Torrent. Pored akva parka, u okviru Atlantisa nalazi se i The Lost Chamber akvarijum sa tematikom Atlantide. U njemu je smešteno oko 65.000 morskih vrsta.

U jednom od najprepoznatljivijih rizortova na svetu, možete izabrati željeni program druženja sa delfinima: fotografisati se sa njima, plivati u njihovom društvu i edukovati se o njihovom načinu života i ponašanju. Osim delfina, dozvoljeno je druženje i sa fokama u delu rizorta poznatom kao „Sea Lion Point“. Čak iako niste smešteni u Atlantisu, možete kupiti celodnevnu ulaznicu za sve ove atrakcije. Ukoliko kupite kartu „1 day super pass“ moći ćete da uživate u čarima akva parka i akvarijuma. Cena zavisi od dana, broja odraslih i broja dece. Deca ispod 2 godine ne plaćaju ulaz. Nakon neverovatne avanture, odmorite se na privatnoj plaži dugoj 1 km. Poželjno je rezervisati karte unapred online zbog velikih gužvi.

Wild Wadi – akva park za porodično druženje
Wild Wadi otvoreni vodeni park sa bazenima koji se greju i hlade, vodenim toboganima, mašinama za surfovanje i vodopadom od 18 metara. Pored zabave na vodi, postoje štandovi sa grickalicama, tri restorana i prodavnice suvenira. Ovaj akva park zabavan je deci svih uzrasta, čak i tinejdžerima. Mlađa deca vole da plove uz blage struje reke duge 360 metara (Juha’s Journey), dok starija preferiraju brzake reke Flood i ogromno prostranstvo zaliva Breaker, u kome se nalazi najveći bazen sa talasima na Bliskom Istoku. Ulaz za decu do 2 godine je besplatan, kao i za goste hotela Jumeirah Beach i Burj al Arab. Za sve ostale, cena dnevne ulaznice se kreće oko 30 evra.

Kidzania – mesto koje će prosto oduševiti vaše mališane
Kada kažemo da je Dubai odlična destinacija za decu, pre svega mislimo na sadržaje kakve ima Kidzania. Ova planetarno popularna franšiza nije mogla preskočiti Dubai. Na ovom mestu će vaša deca naučiti štošta o poslu, novcu i drugim stvarima iz realnog života. Oni doživljavaju realno iskustvo kako izgleda biti hirurg, prodavac, novinar, vatrogasac, bankar, sobarica ili pilot. Tematski park prostire se na 7.000 kvadrata i replika je pravog grada. Ima preko 70 akvitnosti za decu uzrasta od 2 do 16 godina. Ulaznica košta oko 40 evra.

Dubai za decu u carstvu lego kockica
Legoland Dubai je tematski park otvoren 2016. godine. U njemu vaše dete može voziti auto, pilotirati avionom, roniti duboko u moru ili se sankati na zmaju. Neki od najzanimljivijih sadržaja su: igre svetla – MINILAND Light Show, edukativna tura kreiranja lego kockica – Factory tour, Škola plovidbe, Autoškola, Akademija spasavanja u kojoj se deca graju vatrogasaca, Police Headquaters – igra u kojoj deca u policijskom autu jure lopove itd. I u okviru Legolenda nalazi se akva park, zato postoje dve vrste karata. Jeftinija varijanta košta oko 45 evra, a skuplja koja uključuje i vodeni park oko 55 evra.

Motiongate – vožnja kroz scenografije najpoznatijih filmova za decu
Motiongate je takođe otvoren 2016. godine i predstavlja najveći Holivudom inspirisan tematski park na Bliskom Istoku. Avantura kroz scenografije najpoznatijih filmova za decu kreiranih iz studija DreamWorks Animation, Columbia Pictures, Lionsgate i The Smurfs potpuno će oduševiti vaše mališane. Zajedno ćete se provozati kroz filmove Hotel Transylvania, Shrek ili Kung Fu Panda, a imaćete prilike da se upoznate sa selom Štrumpfova. Cena dnevne karte iznosi oko 65 evra.

Miracle Garden i Butterfly Garden – uživanje u šarenilu
Miracle Garden ili Bašta čuda jedno je od najslikovitijih mesta u Dubaiju u kome mogu da uživaju i stari i mladi. Međutim, otvorena je samo od oktobra do aprila, odnosno tokom zimskih meseci. Sa oko 50 miliona cvetova predstavlja najveći prirodnu baštu na svetu. I ne samo to. Od cveća su napravljeni avion, tunel, likovi iz crtanih filmova, pa će vaše slike iz porodičnog albuma biti nejneverovatnije do sada. Odmah pored Miracle Garden, nalazi se Bašte leptira ili Butterfly Garden u kojoj se čuva oko 35.000 leptira.

Dubai Safari park i Ras al Khor – za decu koja vole životinje
Ako vaša deca vole životinje, posetite sa njima Dubai Safari park i prirodni rezervat Ras al Khor. Dubai Safari park je dom oko 3.000 životinjskih vrsta uključujući 78 vrsta sisara, 50 vrsta gmizavaca, 111 vrsta ptica, kao i vodozemce i beskičmenjake. Svi oni žive na prostoru od 119 hektara. Afričko selo, Arabijski pustijski safari, Kuća reptila ili Azijsko selo, samo neka su od mesta koje morate posetiti u okviru safari parka. Otvoren je svakog dana od 9 do 17 h. Ras al Khor je prirodni rezervat koji se nalazi pod zaštitom države. Na ovom močvarnom području živi veliki broj ptica, rakova, riba i sisara. Ulaz je besplatan od 9 do 16 časova od subote do četvrtka. Osim ova dva parka, postoji i Green planet park, tropska šuma sa oko 3.000 biljaka i životinja.

Oli Oli – muzej dečje igre
Oli Oli u blizini Osis centra je prvi eksperimentali muzej dečje igre u Dubaiju. Ova ogromna igraonica omogućava deci da slobodno lutaju i istražuju, podstiče njihovu kreativnost i navodi ih na interakciju. Cilj je da mališani koriste sva svoja čula. Ukoliko želite da ih upoznate sa ovim konceptom, rezervišite karte unapred. Cena karte za decu do 2 godine u pratnji odrasle osobe je 15 evra, za decu do 16 godina je 30 evra, a za drugu odraslu osobu je 10 evra.


Dubai je grad za svakoga i može biti odlično rešenje za porodično putovanje. Kada govorimo o konceptu Dubai za decu vidimo da u ovom gradu zabave nikada ne manjka. Dubai možete posetiti u bilo koje doba godine, ali ako sa svojom decom želite neko vreme da provedete napolju, bolje birajte zimske mesece.

Оставите одговор